fredag 15 maj 2009

Tänder

Hur ofta rengör du tänderna på din hund?
I stort sätt alla hund ägare rengör hundens tänder alldeles för sällan, om de ens rengör tänderna på sin hund. Det är därför väldigt vanligt att hundar har tandverk utan att ägaren vet om det, och det är inte så konstigt, tänk dig själv om du aldrig borstade dina tänder.
Jag rekommenderar att man ska borsta hundens tänder i alla fall en gång i veckan, med hund-tandborste och tandkräm. Det är viktigt att hunden är van vid att man pillar med tänderna så att man kan både undersöka tänderna och rengöra dom. Även om det bästa är att borsta Hundens tänder minst en gång i veckan så vet jag att det är många som inte gör det. Oavsett om du borstar eller inte så är det viktigaste att du inte glömmer bort tänderna helt. Det är ju mycket lättare att förebygga hål, smärtor, tandsten osv än att ta hand om det i efterhand. Och tyvärr så märker man ofta inte att hunden har ont i tänderna förrens det är för sent.

Att hunden alltid har ben att tugga på är väldigt viktig både för att hunden ska få starka tänder, men också för att det håller tandsten borta. Det finns även bra ben som är till för att få bort andedräkt. En hund behöver tugga på någonting hårt lite då och då för att få en frisk mun. Så se till att din hund alltid har ett gott ben att tugga på.

Dålig andedräkt.
Många hundar har dålig andedräkt, det kan bero på plack, tandsten eller maten.
Att hunden har dålig andedräkt är inte alls bra, tänderna mår inte bra och det kan leda till dåliga tänder, hål, tandlossning osv. Forskning visar att redan vid två års ålder visar 80% av alla hundar tecken på tandsjukdom.

Vad gör du för att hålla din hunds tänder rena och friska?
För dig som inte borstar din hunds tänder, och inte tänker göra det heller regelbundet så rekommenderar jag PlaqueOff.

Plaque Off
Avlägsnar tandsten
Ger friskt tandkött
Motverkar plack
Förhindrar dålig andedräkt.

Det är som ett pulver som man strör över maten. Du använder väldigt lite vilket betyder att en burk räcker i månader. PlaqueOff användes först på människor, men nu även på hundar och katter. PlaqueOff är en naturlig produkt som finns i vanliga djuraffärer. Det hjälper mot Tandsten, plack och minskar bakteriehalten i munnen och därför blir även andedräkten bättre.

Användning:
Allt du behöver göra är att strö pulvret över maten en gång om dagen.
Ett paket med 60 gram räcker för en:

Liten hund - ca 1 år
Hund på 10 - 25kg - ca 6 månader
Hund över 25kg - 3 månader